Световната номер 12 Йелена Остапенко спечели турнира от категорията WTA 500

...
Световната номер 12 Йелена Остапенко спечели турнира от категорията WTA 500
Коментари Харесай

Сериозна заявка преди АО: Остапенко триумфира на турнира в Аделаида и ще се завърне в топ 10

Световната номер 12 Йелена Остапенко завоюва шампионата от категорията WTA 500 в Аделаида. На финала, тя надигра Дария Касаткина за 1 час и 14 минути – 6:3 6:2. Това е седма купа в кариерата на латвийката и тя ще се завърне в топ 10 на международната класация от понеделник.

Мачът стартира стремително за латвийката, която направи пробив, само че насладата и продължи малко, защото рускинята направи мигновен рибрейк. При 3:2, Остапенко още веднъж подвигна оборотите и направи пробив, който се оказа решителен и по-късно на свое подаване, тя не срещна проблеми да затвори сета – 6:3.

Надмощието на латвийката продължи и през втората част, като тя проби още първото подаване на Касаткина. Впоследствие, някогашната шампионка на Ролан Гарос осъществя втори брейк, само че не съумя да го затвърди за нейно страдание. Това не се оказа проблем за нея, като тя направи нов пробив, а по-късно затвори мача на лично подаване, с което постави точка на разногласието и се поздрави с нова купа и завръщане в топ 10.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР